Duke I Vaccinium corymbosum I Amerikansk blåbær | Storfrugtet

135,00 kr.

På lager

En helt klassisk amerikansk blåbærplante, Duke, velegnet sig til den almindelige have med dens populære blåbærfrugter, som tidligt – allerede sidst i juli måned – modnes og kan plukkes til at spise friske, til madpakken, til kager, til madlavning, marmelade eller hvad man måtte ønske sig at anvende de middelstore bær til.

ANVENDELSE

Dig, der er vild med blåbær som spise, som ingrediens i kager, i tærter eller i marmelader kan med succes plante en robust blåbærplante i din have. Frugtbusken vil forsyne haven med blåbær hen sidst på sommeren, som du kan bruge friske eller i din madlavning. Blåbærplanten kan med fordel tænkes ind i et havemiljø med dens multifunktionelle funktioner. Blåbærplanten leverer nemlig også de fineste høstfarver hen på efteråret, hvor planten vil lyse din have op med gul-røde-orange farver, som kan bruges som dekoration i en efterårskrans, som pynt på et veldækket bord eller lignende.

SPECIFIKATIONER

Færdige mål: H: 100 cm x B: 100 cm (cirka)
Bestøvning: Sorten er ikke selvbestøvende, og kræver bestøvning fra anden sort, for at danne bær. Gode bestøvere kan være Bluecrop, Goldtraube eller Elizabeth.
Frugten: Middelstore og fladrunde bær. Meget klassisk. Middelstort udbytte hvert år.
Frugtsmag: Saftig og mild skøn blåbærsmag.
Modningsperiode: Fra sidst i juli måned/start august måned
Løvfarve: Om foråret, når alt springer ud, er bladene grønne. Hen på efteråret ændrer bladenes farver til flotte høstfarver, inden de falder af til vinteren.

PLACERING OG JORDFORHOLD

Blåbærplanten vil trives bedst i haven et sted, hvor der er lidt læ og moderat antal timer af sol. Den kan derfor også trives i halvskygge. Blåbærenes jordforhold skal gerne være surbundsjord, som er sand og sphagnum i en fugtig kalkfattig blanding. Under plantning af blåbærbusken udgraver du et hul i haven, som er ca. 35 – 45 cm dyb og bred. Hæld herefter surbundsblandingen i hullet, placer planten oveni jordet, og fyld hullet op med surbundsjord igen. Tryk godt til rundt om planten, så jorden samler sig godt.

BESKÆRING

Beskærer du din blåbærbusk regelmæssigt, vil du opnå den største mængde af bær. Prøv at beskære de grene, der er 4 år gamle, ved at klippe dem et stykke ned, så nye skud kan få plads. Beskæringen foregår bedst sidst på sommeren eller hurtigst muligt efter, at busken har båret frugt.

VEDLIGEHOLDELSE

Tildeler du din plante en anelse gødning hvert år, vil du opnå den største mængde af friske bær. Gødningen tildeles hvert forår og igen midt på sommeren, når planten er godt i gang med at producere bær.

Læs mere
Kategori:

  • Hurtig levering på 1-3 hverdage
  • Nye varer hver uge
  • Professionel betjening
Yderligere information
Vægt 1 kg
Størrelse 35 × 35 × 90 cm
Modningstid

Juli

Bestøvning

Kræver bestøvning (anden sort)

Blomster gør glad

Hvem kender ikke følelsen af nye blomster i hjemmet og haven?
Følelsen er god – god helt ned i maven.
Blomster giver et helt specielt liv omkring en, som er svær at konkurrere mod.

Vidste du, at planter optager CO2?

Planter er gode i klimaregnskabet.
Så gode, at de faktisk bidrager til at mindske CO2 udledningen igennem deres levetid.